Exel P60 Round MB

Exel P60 Round MB

För ett par säsonger sedan valde Exel att kategorisera sina olika innebandyklubbor på ett unikt sätt. De valde att arbeta efter tre olika klubbfamiljer – Force, Vision och Pure. Force-klubborna är klubbor som är anpassade för de spelare som prioriterar skottet mest, Vision-klubborna är framtagna för att ta fram spelfördelarens egenskaper som allra bäst och Pure-klubborna passar alldeles utmärkt för allroundspelaren. Det är i Pure-familjen som Exel P60 Round MB hör hemma.

Exel P60 Round MB har ett rakt och runt klubbskaft gjort i kolfiberkomposit. På just den här klubbmodellen är skaftet lite tjockare än vanligt, vilket passar bra för den spelare som vill ha ett stadigt grepp runt innebandyklubban. Klubban finns med olika långa skaft och med olika hård flex.

Precis som på övriga Pure-klubbor sitter Exels Air-blad på klubban. Air är ett lätt innebandyblad, vilket beror på att det har få fyllda ytor. Detta påverkar inte bara vikten, utan även luftmotståndet. Enligt Exel har Air-bladet ca 20% lägre luftmotstånd jämfört med andra blad.

För att bladet inte ska bli för mjukt och svagt är det förstärkt genom så kallat Double Rib System (DRS). Det betyder att de bakre ribborna i bladet, vilka går som en förlängning av skaftet, är dubbla i sin utformning. Det bibehåller vridstyvheten i bladet och bibehåller kraft i skottet.

På undersidan av bladet sitter, som på flera andra modeller av innebandyblad från Exel, så kallade “rails”. Det är i själva verket räfflor i bladet som gör att mindre ute träffar golvet och därmed ger mindre friktion och snabbare rörelser och skott.

Generellt kan sägas om Exel Air att det är ett innebandyblad som ger både bra skott samtidigt som det gör det enkelt att behandla bollen.

Det stadiga greppet om den lite grövre klubban förstärks av grepplindan T-3 Wrap Grip, som sitter monterad upptill.

Exel P60 Round MB är en innebandyklubba i mellanprisklassen för den spelare som vill ha en gedigen klubba med egenskaper som passar de flesta typer av spelare. Du hittar flera modeller av den i vår avdelning för innebandyklubbor från Exel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.