Följ toppidrott på TV

Sverige har en rik historia när det kommer till idrott i största allmänhet och lagidrott i synnerhet. Tre av de största och mest populära lagidrotterna i Sverige är fotboll, ishockey, och innebandy. För dig som sportentusiast är det naturligtvis en sann glädje att kunna följa dessa sporter på TV.

Fotboll är utan tvekan en av de mest älskade sporterna i Sverige. Allsvenskan är landets högsta fotbollsliga och har en rik historia som sträcker sig ända tillbaka till 1924. Att följa Allsvenskan live eller på TV är en höjdpunkt för många svenskar varje säsong.

För de som inte vill missa en enda spark på bollen är det givetvis perfekt att kunna kolla på matcherna på TV, när det inte finns möjlighet att vara på plats. TV-sändningarna erbjuder omfattande täckning av ligan, inklusive förhandsprogram, analyser och höjdpunkter. Det finns också möjlighet att streama Allsvenskan online för de som föredrar att titta på sina favoritlag och spelare på sina datorer eller mobila enheter. Att kunna följa Allsvenskan på TV eller online ger en känsla av samhörighet med andra fans och skapar en upphetsad atmosfär under matcherna.

Ishockey är en annan favoritsport i Sverige, och Svenska hockeyligan (SHL) håller hög internationell nivå. SHL har en stark och hängiven skara följare, och att kunna se matcherna på TV är något som många ser fram emot varje säsong.

SHL-matcher sänds regelbundet på TV och då sker omfattande bevakning av ligan, inklusive före- och eftersnack, expertkommentarer och mycket mer. För många svenskar är SHL-säsongen en av de mest spännande perioderna på året, och TV-bevakningen ger en möjlighet att känna pulsen av ishockeyn direkt från hemmets trygga vrå.

Innebandy är den lagidrott som vuxit snabbast i Sverige de senaste 30 åren, och Svenska Superligan (SSL) är dess högsta nivå av tävling. Även om innebandy inte har samma globala genomslag som fotboll eller ishockey, har det en stark inhemsk följarskara. Att kunna följa SSL-matcher på TV ger dessa fans möjlighet att se de bästa innebandylagen och spelarna i landet och världen tävla mot varandra.

Precis som med Allsvenskan och SHL, erbjuds omfattande täckning av SSL-matcher, inklusive analyser, spelarkommentarer och höjdpunkter. Det är en fantastisk möjlighet för fans att engagera sig i sporten och heja på sina favoritlag.

Fotboll, ishockey och innebandy är mer än bara idrotter i Sverige – de är en del av den nationella identiteten. Dessa sporter har en speciell plats i svenska hjärtan av många anledningar. För det första är de en möjlighet för gemenskap och samhörighet. När människor samlas för att titta på sina favoritlag, oavsett om det är på arenan eller framför TV:n, skapas starka band och en känsla av enhet.

Dessutom är sporterna en källa till stolthet för Sverige. När svenska lag och spelare presterar bra på den internationella scenen, fylls svenskarna av en känsla av nationell stolthet och lycka. Det är en påminnelse om att idrott kan vara mycket mer än bara ett spel. Det kan vara en källa till glädje och inspiration för hela nationen.

Fotboll eller innebandy – Vilken sport är mest lönsam att bli proffs i?

För unga, aspirerande idrottare som drömmer om en professionell karriär är valet av sport en avgörande faktor. Det handlar inte bara om passion och talang, utan också om ekonomiska möjligheter. I den här artikeln kommer vi att jämföra två populära sporter i Sverige: fotboll och innebandy, och undersöka vilken som är mest lönsam att satsa på.

Löner

En av de mest påtagliga skillnaderna mellan fotboll och innebandy är lönenivån.

Innebandy: En professionell innebandyspelare i SSL (Svenska Superligan) har en genomsnittlig lön på omkring 27 000 kronor innan skatt per månad. Många innebandyspelare kompletterar detta med ett annat jobb för att kunna leva på sin lön.

Fotboll: I fotbollens allsvenska liga är snittlönen betydligt högre, omkring 95 000 kronor i månaden, vilket blir cirka 1 140 000 kronor om året. Klubbar som Malmö FF och Djurgården IF betalar till och med snittlön på omkring 160 000 kronor i månaden (enligt Lönekollen.se).

Det är uppenbart att fotboll erbjuder högre löner, men det är också en sport med högre konkurrens.

Sponsring

Sponsring är en annan viktig inkomstkälla för professionella idrottare. I fotboll är möjligheterna för sponsring och endorsements generellt större på grund av sportens globala räckvidd och mediala exponering. Innebandy, å andra sidan, är mindre exponerat, vilket kan begränsa sponsorintäkterna. Dock finns det fortfarande möjligheter för framstående spelare inom båda sporterna att knyta lukrativa sponsoravtal.

Prispengar

Prispengar från turneringar och ligor kan också bidra till en spelares totala inkomst. I fotboll är prispotterna i stora turneringar som Champions League och Europa League extremt höga. Innebandy har inte samma nivå av prispengar, men det finns fortfarande möjligheter att tjäna extra genom att delta i nationella och internationella turneringar.

Det är klart att fotboll erbjuder högre ekonomiska möjligheter jämfört med innebandy. Men det är viktigt att komma ihåg att högre löner och prispengar också innebär högre konkurrens och press. Valet mellan fotboll och innebandy bör därför inte bara baseras på ekonomiska faktorer, utan också på var du som spelare känner att du kan nå din fulla potential.

Hoppas att denna artikel har gett dig en klarare bild av vad du kan förvänta dig ekonomiskt från de två sporterna. Lycka till på din resa mot en professionell idrottskarriär!

 

Arenaekonomi – Klubbarnas fastigheter

Under 2000-talet drömde de allsvenska fotbollsklubbarna mest om att äga sina egna arenor. Men under 2010-talet blev det uppenbart att arenans ekonomi är betydligt mer komplicerad än så.

Enligt UEFAs årliga rapport om det omfattande fotbollslandskapet i Europa ägs hälften av arenorna av staten eller kommunerna. Faktiskt har färre än 20 procent av klubbarna direkt ägandeskap över sina arenor. Det är tydligt att om arenor verkligen hade varit en lönsam affär skulle det offentliga ägandet vara mycket mer sällsynt.

Huvudproblemet med arenans ekonomi är att de är stora byggnader som tar upp mycket plats, men som kommersiellt sett inte används särskilt effektivt. En fotbollsarena är nästan oanvänd under omkring 350 dagar om året. Dessutom är de flesta arenor inte fullsatta även under de få evenemang som äger rum där. Ibland hörs argumentet att det är möjligt att tjäna pengar genom försäljning av korv och snacks när man äger sin egen arena. Men i verkligheten är vinsterna från kiosker och arenarestauranger inte tillräckliga för att täcka kostnaderna för en investering som kan kosta flera hundra miljoner kronor.

Under 2010-talet fick Malmö FF kämpa med betydande ekonomiska utmaningar i samband med sin arena. Situationen förbättrades av flera faktorer, inklusive två framgångsrika kvalificeringar till Champions League. Dessa framgångar stärkte både klubbens ekonomiska balans och minskade riskerna till en mer hälsosam nivå. Dessutom bidrog de till att Malmö FF höjde sin ranking inom fotbollen, vilket öppnade upp en enklare väg till gruppspelen i turneringen. Detta resulterade i ett ökat utnyttjande av arenan.

Kalmar FF var också i strålkastarljuset under 2010-talet, men av helt andra skäl. Klubbens arena-projekt hotade nästan att föra dem mot ekonomisk ruin. Räddningen kom när kommunen ställde upp som garant för över hälften av de cirka 200 miljoner kronor som klubben hade lånat för att bygga arenan. Det blev således den minst dåliga affären för skattebetalarna att köpa arenan från föreningen och därigenom återfå åtminstone en del av pengarna genom att hyra ut arenan till föreningen.

En förening som har lyckats få sin arenaekonomi att fungera är IFK Norrköping, där innerplanen är en huvudaktör. Norrköpings kommun hyr idrottsparkens konstgräsplan för 20 miljoner kronor årligen för att sedan hyra ut den till andra föreningar*. Detta innebär ungefär 3 000 timmar om året, vilket motsvarar nästan 10 timmar varje dag. Det är något som inte hade varit möjligt med en naturgräsplan, som inte klarar av mycket mer än 200 timmars användning per år.

Hyresintäkterna från konstgräsplanen utgör arenans största inkomstkälla, tillsammans med publikintäkterna. Dessa intäkter kommersialiseras även genom evenemang och restaurangverksamhet, samt ett träningscenter som kallas IFK Performance Center.

För den kommersiella delen av ekonomin ser det ut enligt följande: Evenemang och restaurangverksamhet genererar nästan 15 miljoner kronor i intäkter och ger cirka 3 miljoner kronor i rörelseresultat. Träningscentret omsätter 4 miljoner kronor och når ett nollresultat. Det bör noteras att båda verksamheterna inte belastas med kostnader för lokalutnyttjande (intäkter och kostnader mellan koncernbolagen har exkluderats från resultaträkningarna).

Datakälla: ÅR Parken Event & Aréna AB samt IFK Performance Center AB

En förenklad avräkning för hela arenaekonomin skulle därmed kunna sättas upp såhär:

Datakälla: ÅR AB Norrköpings Idrottspark, Parken Event & Aréna AB samt IFK Performance Center AB

När vi tittar på resultaten så påverkar arenan IFK Norrköpings ekonomi med en belastning på knappt 2 miljoner kronor, främst på grund av nyttjandet av arenan. Ur ett kassaflödesperspektiv ger arenan dock en positiv effekt på ungefär 8 miljoner kronor årligen, under förutsättning att man inte gör investeringar i fastighetsunderhåll eller amorterar på arenalånen.

Det är dock viktigt att notera att underhållsbehovet är en kontinuerlig faktor. Konstgräset har en begränsad livslängd och de kommersiella ytorna behöver moderniseras med jämna mellanrum, bland annat. Dessutom förväntas föreningen amortera av 42 miljoner kronor av de nästan 300 miljoner kronor som lånades mellan åren 2019 och 2023**.

IFK Norrköping har emellertid hittat sin egen framgångsrika modell. Den gör kanske inte föreningen förmögen, men den ger dem full kontroll över hela arenans verksamhet. Dessutom belyser den det värdefulla i att ha en konstgräsplan på ett mycket klart och tydligt sätt.

Satsa på innebandy eller fotboll?

För den som älskar både fotboll och innebandy kan valet mellan dessa två fantastiska sporter vara en verklig utmaning den dag du kanske kommer att tvingas välja mellan dem. Båda erbjuder unika fördelar och glädjeämnen, men när det gäller att satsa på en av dem för att nå toppen, kan det vara svårt att bestämma sig. I den här artikeln ger vi dig några tips du kan ta med dig när du ska fatta det beslutet som kommer påverka din idrottskarriär.

Följ ditt hjärta

Innan vi går in på de mer praktiska aspekterna kring att välja en sport, är det viktigt att komma ihåg att din passion och kärlek till sporten är avgörande. Om du älskar att spela fotboll eller innebandy, är det mer sannolikt att du kommer att satsa den tid och ansträngning som krävs för att nå framgång. Följ alltid ditt hjärta och välj den sport som verkligen tänder en eld inom dig!

Fundera över målen

Börja med att definiera dina mål och drömmar inom idrott. Vad vill du uppnå? Vill du spela professionellt, representera ditt land, eller helt enkelt ha kul och njuta av sporten? Dina mål kommer att vara avgörande för ditt val.

Fotboll

Om du drömmer om att spela i Allsvenskan, de stora fotbollsligor i Europa eller representera landslaget, kan fotboll vara det bättre valet. Det är en global sport med enorma möjligheter för både framgång och berömmelse.

Innebandy

Om du vill ha en sport där du kan njuta av tävling och laganda, men med mindre krav på resor och tid, kan innebandy vara perfekt. Det är också mer tillgängligt på grund av mindre krav på utrustning och arenor.

Ta råd från experter

Båda sporterna har sina unika krav och utmaningar. För att göra ett välgrundat beslut, överväg att prata med experter inom respektive sport. Träna med erfarna tränare och prata med spelare som har nått framgång på hög nivå i fotboll och innebandy. De kan ge dig insikter och råd som kan påverka ditt beslut.

Balansera tid och ansträngning

Att nå sin fulla potential inom någon idrott kräver tid och engagemang. Om du funderar på att spela både fotboll och innebandy på hög nivå, se till att du har kapacitet att hantera de fysiska och tidsmässiga utmaningarna. Balansera din träning och tävling för att undvika överbelastning och skador.

Var öppen för förändring

Tänk på att ditt val inte behöver vara permanent. Många idrottare har framgångsrikt bytt sport under sina karriärer. Var öppen för att prova olika vägar och anpassa dig efter dina prestationer och utveckling.

Sammanfattningsvis är valet mellan fotboll och innebandy en personlig beslut som kräver noggrant övervägande. Följ ditt hjärta, sätt tydliga mål, rådfråga experter, balansera din tid och var öppen för förändring. Oavsett vilken sport du väljer, är passion och engagemang de viktigaste drivkrafterna för att nå framgång. Så länge du älskar det du gör, kommer du att gå långt i din idrottskarriär oavsett vilken sport du väljer.

Bli ditt allra bästa jag!

Många har en stark passion för innebandy och drömmar om att bli världens bästa innebandyspelare. För att nå den absoluta toppen krävs inte bara talang, utan också hårt arbete, beslutsamhet och en smart strategi. Alla kommer givetvis inte att nå dit, men för att du ska lyckas att ni ditt allra bästa jag ska du ha inställningen att du vill bli bäst i världen. Med hjälp av den inställningen kan du nå din egen absoluta topp. Här är några tips kring hur du arbeta för att försöka bli världens bästa innebandyspelare.

Träning, träning, träning

Det finns inge genvägar! Det enda sättet för att försöka bli bäst är att träna så mycket och så smart som möjligt. Med en regelbunden träning ska du inte enbart öva på dina styrkor, utan även dina svagheter. Förbättra dina skott, dribblingar och försvarsteknik. Variera din träning och hur du spetsar dina kunskaper för att kunna klara av olika spelsituationer och vara bästa möjliga tillgång för ditt lag.

Studera spelet

Att förstå spelet är lika viktigt som att behärska tekniken. Titta på innebandymatcher på toppnivå för att analysera spelarnas rörelser, taktik och beslut. Lär dig av deras strategier och försök att applicera dem på din egen spelstil. Ju mer du förstår spelets dynamik, desto mer effektivt kan du agera på planen.

Fysisk träning

En innebandyspelare som håller världsklass måste vara i toppform. Arbeta på din fysiska kondition genom regelbunden konditionsträning. Styrketräning är också avgörande för att förbättra din uthållighet och snabbhet. Kom ihåg att äta rätt och få tillräckligt med vila för att hålla dig i bästa skick.

Mental styrka

Att vara bäst handlar inte bara om fysisk förmåga och teknisk spelskicklighet, utan också om mental styrka. Utveckla en positiv attityd och ett bra självförtroende. Hantera stress och tryck genom att lära dig avslappnings- och koncentrationstekniker. Visualisera dig själv utföra fantastiska prestationer på planen för hjälpa dig att nå dina mål.

Samarbete

Innebandy är ett lagspel, så samarbete och kommunikation med andra människor är en viktig nyckel. Lär dig att förstå dina lagkamraters styrkor och svagheter och hitta sätt att komplettera varandra. Var en aktiv lyssnare och dela dina idéer med laget. En världsledande spelare är inte bara en individuell stjärna, utan också en lagspelare med ledaregenskaper.

Jobba för kontinuerlig utveckling

För att bli världens bästa innebandyspelare måste du vara beredd att ständigt utvecklas. Var öppen för att lära dig ny teknik och taktik. Anpassa din spelstil baserat på motståndare och spelsituationer. Att stå still i utvecklingen är aldrig ett alternativ om du strävar efter att bli den bästa.

Njut!

Slutligen, kom ihåg att innebandy är en resa och inte bara ett mål. Ha kul på vägen och älska det du gör. Passion och glädje är drivkrafter som kommer att hålla dig engagerad och motiverad att fortsätta arbeta mot dina mål.

Ha dessa tips i åtanke när du arbetar mot att bli världens bästa innebandyspelare. Med hårt arbete, engagemang och rätt inställning kan du uppnå dina drömmar och bli en inspiration för andra. Lycka till på din resa mot toppen!

Innebandycup? Så mycket mer än bara matcher!

Är du iväg på cup med innebandylaget sträcker sig den ofta över 2-3 dagar. Det brukar innebära långa pauser mellan matcherna och för spelare och lag som vill hålla sig engagerade och ha kul mellan speltillfällena är det viktigt att hitta sätt att fördriva tiden. Denna artikel utforskar olika roliga aktiviteter och betydelsen av kamratskap under dessa pauser.

Spela kort

Ett populärt sätt, som dessutom är ett av de enklaste, att fördriva tiden mellan matcherna är att spela kort. Kortspel som Uno, poker, 21 och skitgubbe är perfekta. Att samlas och spela tillsammans skapar en avslappnad atmosfär där spelarna kan koppla av och skapa starkare band med sina lagkamrater. Det är en chans att lära känna varandra bättre utanför planen och dela skratt och spänning. Att det dessutom går att spela på läktaren, i bilen eller bara sittandes i en korridor gör inte saken sämre.

Håll er utomhus

För att undvika känslan av att bara vänta mellan matcherna kan laget engagera sig i olika utomhusaktiviteter. Fotboll, discgolf eller en kort joggingrunda är utmärkta sätt att hålla sig igång och samtidigt njuta av frisk luft och förhoppningsvis solsken. Att vara fysiskt aktiva hjälper spelarna att bibehålla sin energi och koncentration samtidigt som det främjar lagandan.

Taktik och analys

Under pauserna mellan matcherna är det även en bra tid för laget att samlas och diskutera sina prestationer. Att analysera tidigare matcher, identifiera styrkor och svagheter samt diskutera olika taktikförändringar kan hjälpa laget att förbättra sitt spel. Denna tid kan vara ovärderlig för att förstärka både lagets samarbete och utveckling.

Koppla av

Förutom fysiska aktiviteter och taktikdiskussioner är det viktigt att också ha tid för avkoppling och mental vila. Att spela brädspel, kolla på filmer eller bara sitta och skämta med lagkamraterna kan vara ett sätt att lindra spänningen och stressen som kan uppstå under en turnering.

Hitta på lagaktiviteter

För att stärka banden inom laget kan man organisera olika lagaktiviteter. En picknick, en utflykt till en närliggande sevärdhet eller till och med en enkel lagmiddag kan skapa minnen och fördjupa kamratskapet. Dessa aktiviteter hjälper till att bygga en positiv och inkluderande lagkultur.

Sammanfattningsvis är tiden mellan matcherna på en innebandycup en värdefull möjlighet för laget att inte bara förbättra sin prestation på planen, utan också att stärka sina relationer utanför den. Genom att spela kortspel och engagera sig i olika aktiviteter kan spelarna hålla sig entusiastiska och fulla av energi. Denna tid kan också användas för att förbättra lagets samarbete och taktiska strategier samt för att koppla av och njuta av varandras sällskap.

Löpträning för att bli en bättre innebandyspelare

För att kunna bli framgångsrik som innebandyspelare är det viktigt att arbeta upp sin snabbhet, explosivitet och uthållighet. Då behöver du arbeta fram en väl avvägd träningsrutin som fokuserar på att förbättra din löpförmåga och att du ska klara av att prestera på hög nivå i 60 minuter.

Snabbhetsträning

Snabbhet är avgörande för alla innebandyspelare och för att förbättra den kan du inkludera följande i din löpträning:

Intervallträning

Lägg till högintensiva intervaller i din löpträning. Spring så snabbt du kan under korta distanser, följt av återhämtningsperioder. Detta simulerar det explosiva tempot i en innebandymatch och den korta återhämtningsperiod som du får under bytena.

Backsprintar

Att inkludera backträning i din löprunda både stärker dina benmuskler och ökar din explosivitet.

Hoppträning

Lägg även till hoppträning, för att förbättra din spänst och snabbhet. Exempel på övningar för detta kan vara hoppande utfall och höga knälyft.

Uthållighetsträning

För att du ska kunna prestera på topp under hela en innebandymatch kräves även god uthållighet. Här är ett par du kan använda dig av för att förbättra din uthållighet genom löpträning.

Långdistanslöpning

Inkludera längre löpturer för att öka din uthållighet. Detta hjälper dig att bygga upp din kondition för att klara hela matcherna. Var noga med att hitta bra skor för löpträning, så att du inte sliter för mycket på fotleder och knän.

Tempolöpning

Växla dessutom mellan olika hastigheter under dina löprundor. Det tränar din kropp att anpassa sig till ett varierat tempo, vilket är avgörande i en match.

Innebandyanpassning

För att du ska bli en bättre innebandyspelare är det viktigt att du anpassar din löpträning till innebandyns specifika krav. Nedan kan du se ett par saker att tänka på.

Riktningsförändringar

Innebandy innebär att det hela tiden förekommer snabba riktningsändringar. Träna på att byta riktning under dina löprundor genom att inkludera sidosteg, snabba vändningar och cirkelrörelser.

Intensiva återhämtningsperioder

Eftersom innebandymatcherna består av perioder med intensiv aktivitet och korta återhämtningsperioder kan vi inte nog poängtera att du ska inkludera sprintintervaller följda av korta vilotider i din träning.

Skadeförebyggande åtgärder

För att säkerställa att du kan fortsätta träna och spela under lång tid är det viktigt att förebygga skador. Nedan kan du läsa några tips.

Uppvärmning och nedvarvning

Börja och avsluta varje träningspass med lämplig uppvärmning och nedvarvning för att förbereda dina muskler och leder, samt för att påskynda återhämtningsprocessen

Styrketräning

Som innebandyspelare är det kanske roligare att lire med boll på innebandyplanen, men komplettera din träning med styrketräning. Då bygger du upp muskulär stabilitet och minimerar risken för skador.

Summering

Att bli en vass innebandyspelare krävs en målinriktad löpträning som främjar snabbhet, explosivitet och uthållighet. Genom att du inkluderar olika typer av övningsmoment och anpassar din träning till innebandyspecifika krav kan du utveckla din förmåga att prestera på hög nivå under hela matcherna. Kom ihåg att balansera din träning med vila och skadeförebyggande åtgärder för att säkerställa långsiktig medverkan på planen.

 

Tips för att maximera er lagförsäljning under 2023

Välkommen till denna omfattande guiden om hur du kan maximera din lagförsäljning och öka dina intäkter. I denna artikel kommer vi att utforska strategier och metoder som kan hjälpa dig att bygga en framgångsrik försäljningsprocess och skapa starka kundrelationer. Låt oss börja!

Skapa en framgångsrik strategi

För att maximera din lagförsäljning är det viktigt att förstå dina kunders behov och prioriteringar. Genom att genomföra marknadsundersökningar och skapa köpprofiler kan du få värdefulla insikter om vilka produkter och tjänster som är mest efterfrågade på marknaden. Detta kommer att hjälpa dig att anpassa din försäljningsstrategi och erbjuda det som dina kunder verkligen behöver.

Förutom att förstå dina kunder är det också avgörande att bygga en stark lagmoral. Genom att utveckla tydliga mål och förväntningar för ditt försäljningsteam och skapa en positiv arbetsmiljö kan du främja samarbete och motivation. Ge kontinuerlig träning och utveckling för att förbättra dina spelares sälj färdigheter och håll dem uppdaterade om de senaste trenderna inom försäljning.

Optimering av försäljningsprocessen

För att maximera din lagförsäljning måste du använda ett bra system för att kunna hantera försäljningsprocessen. Flera aktörer erbjuder fortfarande er att sälja produkter genom fysiska ordersedlar.

Vi frågade Anton Gustafsson, delägare av Finsmakarna Norden AB, om hur man kan effektivisera lagförsäljningen och tjäna mer pengar till laget:

“Vi på Finsmakarna har förenklat och optimerat försäljningen för våra lag genom att erbjuda varje spelare en egen webshop. Det innebär att varje säljare kan dela länken genom sociala medier, sms, mail och andra digitala kanaler. Dessutom skickas ordern in direkt i systemet och lagmedlemmen behöver inte tänka på ordern mer förens produkterna ska levereras till slutkunden. Vi erbjuder även fler tips och guider på vår hemsida Finsmakarna.se”, säger Anton.

Den digitaliserade försäljningsprocessen gör att ert lag kan sälja mer, sälja enklare och sälja snabbare med laget.

Effektiv hantering av kundrelationer

En annan viktig aspekt av försäljningsprocessen är att skapa en effektiv försäljningspipeline. Genom att dela upp försäljningsprocessen i tydliga steg och sätta upp mätbara mål för varje steg kan du mäta och optimera din försäljningsprestation. Använd en strategi för att konvertera prospekts till kunder, såsom användning av kundresor eller försäljningstrattar, för att vägleda dina försäljningsrepresentanter genom varje steg av försäljningsprocessen.

När det gäller säljpresentationer och erbjudanden är det viktigt att anpassa dem efter kundens behov och intressen. Fokusera på fördelarna och resultatet som kunden kan förvänta sig av produkten eller tjänsten. Använd tydlig och övertygande kommunikation för att övertyga kunden om värdet av erbjudandet. Kom ihåg också att använda olika medel för att göra dina presentationer och erbjudanden mer engagerande. Du kan använda visuella hjälpmedel som bilder och videor för att förtydliga dina budskap och göra dem mer minnesvärda.

En annan viktig faktor för att maximera din lagförsäljning är att effektivt hantera kundrelationer. Bygg starka och långvariga kundrelationer genom att visa intresse och lyssna på dina kunders behov. Skapa en personlig och autentisk relation med dem för att skapa förtroende och lojalitet.

Erbjud också mervärde genom uppsäljning och korsförsäljning. Identifiera möjligheter att erbjuda kunderna ytterligare produkter eller tjänster som kompletterar deras befintliga köp. Använd kunddata och analys för att skapa relevanta erbjudanden och rekommendationer. Genom att erbjuda mervärde kan du öka din försäljning och samtidigt skapa nöjda och lojala kunder.

Mätning och analys av försäljningsresultat

För att mäta och analysera dina försäljningsresultat är det viktigt att använda mätbara nyckeltal. Genom att övervaka faktorer som omsättning per försäljningsrepresentant, konverteringsfrekvens och genomsnittligt ordervärde kan du få en tydlig bild av din försäljningsprestation. Analysera data regelbundet för att identifiera trender, mönster och framgångsfaktorer. Denna analys kommer att ge dig insikter som du kan använda för att anpassa och optimera din försäljningsstrategi.

För att ytterligare motivera ditt försäljningsteam kan du implementera belöningssystem och incitament. Genom att erbjuda konkurrenskraftiga provisioner, bonusar eller erkännanden för framstående prestationer kan du öka motivationen och prestationen i ditt team. Uppmuntra också samarbete och dela framgångshistorier inom teamet för att skapa en positiv och inspirerande arbetsmiljö.

Sammanfattningsvis, för att maximera din lagförsäljning är det viktigt att skapa en framgångsrik försäljningsstrategi, optimera försäljningsprocessen, hantera kundrelationer effektivt, och mäta och analysera dina försäljningsresultat. Genom att tillämpa dessa tips och strategier kan du öka din försäljning och nå framgång på marknaden.

Tveka inte att använda de verktyg och teknologier som finns tillgängliga för att underlätta din försäljningsprocess. Implementera en effektiv CRM-plattform, använd automatiserade verktyg för att förenkla administrativa uppgifter, och utnyttja analysverktyg för att få insikter om dina kunder och försäljningsprestation.

Kom ihåg att kontinuerligt utvärdera och förbättra din försäljningsstrategi och anpassa den efter marknadens förändringar och kundernas behov. Var flexibel och öppen för att utforska nya möjligheter och anpassa dig till förändrade omständigheter.

För att göra det lättare att följa och implementera de presenterade tipsen, här är en sammanfattning av de viktigaste punkterna:

Skapa en framgångsrik lagmoral:

 • Förstå kundens behov
 • Bygg en stark lagmoral genom tydliga mål och en positiv arbetsmiljö.

Optimering av försäljningsprocessen:

 • Samarbeta med aktörer som erbjuder ett digitalt försäljningssytem
 • Skapa en effektiv försäljningspipeline med tydliga steg och mätbara mål.
 • Anpassa säljpresentationer och erbjudanden efter kundens behov och kommunicera tydligt.

Effektiv hantering av kundrelationer:

 • Bygg starka och långvariga kundrelationer genom att visa intresse och lyssna på kundens behov.
 • Erbjud mervärde genom uppsäljning och korsförsäljning

Mätning och analys av försäljningsresultat:

 • Använd mätbara nyckeltal för att övervaka försäljningsprestationen.
 • Analysera data regelbundet för att identifiera trender och mönster.
 • Implementera belöningssystem och incitament för att öka motivationen i försäljningsteamet.

Genom att tillämpa dessa tips och strategier kan du maximera din lagförsäljning och nå framgång på marknaden. Kom ihåg att framgång inom försäljning inte sker över en natt, det kräver tid, ansträngning och ständig förbättring. Se till att fortsätta utvärdera och anpassa din försäljningsstrategi för att hålla dig konkurrenskraftig och möta dina kunders behov.

Lycka till med att maximera er lagförsäljning och öka era intäkter!

Innebandybetting på utländska sajter

Innebandy är en fantastisk sport, som spelas av såväl proffs som korplag runt om i Sverige. Räknat till antalet spelare är innebandy Sveriges största sport, eftersom det spelas på otaliga skolgårdar och gymnastiklektioner runt om i landet. Utomlands är intresset inte riktigt lika stort, men det finns ändå utländska bettingsidor som erbjuder betting på innebandy.

Innebandy vs bandy

Innan du börjar betta bör du dock dubbelkolla att det rör sig om just innebandy och inte bandy, eftersom de är två olika sporter. Bandy är mer populärt utomlands än just innebandy, vilket är varför man bör kontrollera att man är inne på rätt sport.

Innebandy spelas främst i Sverige, Finland, Norge, Tjeckien och Schweiz. Bandy däremot är en vintersport som spelas i Sverige, Kanada, England, Ryssland och många fler länder. Även om bandy också är en spännande sport kan det hända att du blir lite snopen om du råkar satsa på en bandymatch istället för innebandy. Det gäller att hålla tungan rätt i mun på bettingsidorna!

Innebandy kallas ofta för “floorball” internationellt, vilket gör det lite lättare att skilja från bandy.

Breda bettingmöjligheter

Många kanske främst förknippar betting med sporter som trav eller boxning, men bettingvärlden är mycket större än så. Tack vare internets intåg i vardagen finns det nu bettingsidor från hela världen där du kan betta på alla möjliga och omöjliga sporter. Utbudet utökas ständigt. Kanske minns du år 2020 när padel plötsligt tycktes ta över hela landet? Givetvis hakade bettingsidor på och erbjöd fler bettingmöjligheter inom padel.

Faktum är att det till och med går att betta på e-sport, schack och en rad andra sporter som kanske inte traditionellt är förknippade med betting. E-sport har blivit mycket stort de senaste åren, och både svenska och utländska bettingsidor erbjuder e-sportbetting. Det är med andra ord intresse och efterfrågan som styr bettingsidornas utbud.

Straight bets inom innebandy

Innebandy, eller floorball, förekommer hos både svenska och utländska bettingsajter och växer allt mer i popularitet. Det är än så länge vanligast med så kallade “straight bets”, vilket innebär att du bettar på vilket lag som vinner och hur många mål som görs i matchen. I nuläget är det inte lika vanligt med de mer precisa betsen, det vill säga att satsa på exempelvis specifika spelares prestation, tid för första målet och så vidare. Det förekommer på vissa sajter, men det är mer sällsynt än den mer rättframma bettingen.

Att tänka på

Om du är sugen på innebandybetting finns det några saker att tänka på. För det första bör du välja en seriös och trovärdig sajt, som erbjuder just innebandybettting. Det säger sig självt. Du bör också hålla isär innebandy och bandy. Titta efter floorball, så löser det sig.

Ofta bygger sportbetting på kunskap och information, mer än tur. Innebandybetting är inget undantag. För att vara framgångsrik inom betting behöver du ha viss kunskap inom sporten och det kan vara klokt att titta på statistik, nyheter och laguppställning.

Du bör förstås inte betta för att vinna. Många bettar endast för att det är roligt och ger matcherna lite extra krydda. Kom även ihåg att aldrig spela för mer än du har råd med, och att se satsade pengar som förluster från början.

Spelinspektionens arbete mot matchfixning inom innebandy

Sedan 2019 har Spelinspektionen sett till att hålla den svenska spelmarknaden trygg och säker genom införandet av kravet på svensk licens. Det innebär att samtliga spelbolag måste arbeta aktivt för ett ansvarsfullt spelande gentemot sina spelare. Därtill är Spelinspektionen en organisation och en aktör som verkar i andra sammanhang kopplade till spel. Matchfixning i sportvärlden har länge varit ett utbrett problem, något som har resulterat i ökade krafttag. Däremot har innebandyn varit något mer förskonad.

Den klassiska typen av vadhållning innebär att man som spelare satsar pengar på något som kommer att inträffa i framtiden, utan att veta resultatet. Matchfixning är en manipulation av ett resultat som innebär att resultatet är klart på förhand för den som spelar. Att matchfixa är ett brott i sig och något som har blivit allt mer uppmärksammat på senare år. För spelbolag och casino med svensk licens pågår ett aktivt arbete för att få bukt på problemen som finns kopplade till matchfixning.

Matchfixning i sportens värld

Sportens värld var länge fredat från olika typer av korruption, inte minst när det kommer till vadhållning. I Sverige såg vi en ökning i diverse spelskandaler som uppdagades under 1990-talet. Än idag dyker det upp nya misstankar kring matchfixning, dessutom i flera olika sporter. Det är inte alltid det fastställs med all säkerhet att det rör sig om matchfixning men eventuella händelser utreds åtminstone.

Kollar vi på innebandysporten är det inte på något sätt en sport som har varit fredat från misstankar om matchfixning. Spelinspektionen har tillsammans med spelbolagen utrett händelser genom åren där resultat och matchhändelser har väckt misstanke. När så sker följer en process som i slutändan ska resultera i en friande eller fällande dom. Allt som oftast resulterar utredningen i en friande dom då eventuella misstankar kan avskrivas.

Olika typer av matchfixning inom innebandy kan vara att ett visst resultat ska inträffa eller att ett visst antal mål ska falla. När det kommer till begreppet matchfixning inom vadhållning görs det även en ekonomisk vinning på resultatet. Spelinspektionen och matchfixningsrådet vi ska gå djupare in på lägger ett stort fokus på manipulation av resultat för ekonomisk vinning då det är ett stort hot mot idrotten såsom vi känner till den.

Svensk spellicens

Den svenska spellicensen som det blev krav på i januari 2019 innebär bland främst att spelbolagen ska erbjuda en trygg och säker plattform för spelarna. I det ingår att erbjuda verktygen som krävs för att spela ansvarsfullt. Det rör sig om möjligheten att sätta gränser för insättningar, förluster och tiden du spenderar på sajten. Därtill ska det alltid finnas länkar till självtest, stödlinjen.se och Spelpaus.

Spelinspektionens matchfixningsråd

Av Spelinspektionen har det bland annat inrättats ett så kallat matchfixningsråd där Spelinspektionen själva, regeringskansliet, spelbranschen, polis, åklagare och inte minst Riksidrottsförbundet arbetar i samråd för att motverka manipulation av resultat. Där ingår även ett nytt spelfuskbrott som infördes i januari 2019, samtidigt som det blev krav på svensk licens genom spellagen.

Brottet, det vill säga att påverka utgången av ett spel, kan med den relativt nya lagen resultera i fängelse i upp till två år om man blir dömd för spelfusk. Syftet är mer riktat mot att straffa matchfixning snarare än att straffa osportsligt spel. Handlar det om att vinna sportsliga fördelar i form av resultat och poäng går det inte under spelfuskbrott.

Detta ingår i spellagstiftningen

Spelbolagen har som nämnt ett stort ansvar i att motverka matchfixning. Åtgärder har vidtagits som både märks i vilka marknader som erbjuds på bettingsajterna idag samt i vilka sammanhang spelbolagen får synas. Nedan tre punkter har tagits fram av matchfixningsrådet med Spelinspektionen i spetsen för att motverka matchfixning.

 • Det får inte erbjudas vadhållning på händelser eller evenemang där merparten av deltagarna är under 18 å
 • Det får inte erbjudas vadhållning som är stötande eller olämplig.
 • Det får inte erbjudas vadhållning som omfattas av kommande föreskrifter om förbud med avseende på matchfixning.

Ansvariga för att ovan punkter följs är först och främst spelbolagen. Spelinspektionen ansvarar i sin tur för kontroller att spelbolagen gör sitt på ämnet. Det gäller för spelbolagen att arbeta aktivt för ett ansvarsfullt spelande. Brister man på någon av punkterna kan det resultera i sanktionsavgifter och varningar. Skulle det bli upprepande kan även den svenska licensen fråntas.

 

 

 

 

 

 

5 tips för betting på innebandy

Innebandy, eller floorball som är det internationella namnet på denna populära sport, har faktiskt sina rötter i amerikanska Minneapolis i slutet av 1958. Men det var först på 1960-talet som sporten fick ordentligt fäste i Europa, när ett gäng svenskar tog sporten till Göteborg. Därefter har också Sverige varit det naturliga fästet för innebandy i världen. Därför är det inte heller konstigt att betting på innebandy har blivit populärt bland svenska spelare.

Betting på innebandy påminner mycket om betting på andra stora lagsporter, eftersom grunderna i sporten är samma som i exempelvis ishockey, fotboll, bandy och andra sporter som spelas i lag och där det finns en boll (eller puck) och två mål. Precis som för den som spelar på fotboll eller ishockey kan betting på innebandy handla om att hitta vinnaren i matchen, hitta nästa målskytt i matchen eller andra klassiska oddsmarknader.

För den som vill bli bra på innebandybetting finns det med andra ord ingen anledning att göra det mer komplicerat än vad det behöver vara. Om man redan är framgångsrik bettare på fotboll, ishockey eller andra lagsporter kan man ta med många av sina lärdomar från den typen av betting in till betting på innebandy. Tänk också på att jämföra olika spelbolag eller casinon för att hitta odds på innebandy som är så gynnsamma som möjligt. Till exempel har flera nya casinon utan svensk licens många fler oddsmöjligheter än deras inhemska motsvarigheter.

Men vilka fem tips behöver man ha med sig för att bli bra på innebandybetting?

1. Gör ordentlig research

Som med all betting handlar en stor del av bettingen om förberedelsearbetet, det vill säga den research du gör innan du lägger dina bets. Den som har god förkunskap om matchen, spelarna, lagen och allt annat som är relevant kommer att bli mer framgångsrik med sin betting på innebandy.

2. Undvik att spela på blåbärsnationerna

Innebandy är en sport där det i landslagssammanhang finns många landslag som inte har en chans mot bättre länder, däribland Island och andra mindre länder. De förlorar ofta med tvåsiffrigt. Att försöka hitta skrällarna i innebandy är närmast lönlöst och endast slöseri med pengar.

3. Resultatspel är ett minfält

Innebandy påminner en hel del om handboll när det kommer till målskörden. I många matcher kan det bli tvåsiffrigt antal mål – och då säger det sig själv att det inte är enkelt att försöka förutspå det exakta resultatet. Fokusera på andra oddsmarknader än resultatmarknaden när du ska leta odds på innebandymatcher.

4. Långtidsspel kan vara en nyckel till succé

Innebandy är en sport som kan vara lite bräcklig när det gäller enstaka matcher. Vad menar vi med det? Jo, att stora favoriter har så låga odds att de knappt går att spela på i enskilda matcher. Men när det gäller långtidsspel, exempelvis vinnarspel inför en turnering, går det att hitta spelbara odds på storfavoriterna.

5. Livebetting kan vara intressant

Livebetting på innebandy finns hos några spelbolag och casinon på den globala spelmarknaden. Det är ett kul sätt att spela på innebandy – samtidigt som det kan innebära högre odds för den som vågar ha is i magen. Om du tänker kolla på en innebandymatch kan du med fördel välja livebetting för betting inför matchen. Då kan oddsen ha höjts upp något.

 

En snabb guide till det stundande världsmästerskapet i innebandy för herrar

För den sportintresserade finns det mycket att se fram emot under kommande månader. Fotbolls-VM i Qatar stundar inom någon månad, men för oss som älskar innebandy är det VM i Schweiz som lockar mest. I skrivande stund är det bara en dryg månad tills första matchen visslas i gång och det finns mycket att se fram emot. 

Sverige har historiskt sett varit väldigt starka i världsmästerskap och går in i årets upplaga som regerande mästare. Föregående turneringsfinal mot Finland blev en riktig rysare och slutade på allra bästa sätt när Tobias Gustafsson skickligt avgjorde matchen på övertid. Sverige har allt som allt 13 medaljer i världsmästerskap, varav 9 guldmedaljer och förbundskaptenerna Thomas Brottman och Niklas Nordeen kommer göra sitt yttersta för att se till att deras andra världsmästerskap blir lika lyckat som det första.

Uppladdning inför matcherna – från poddar till casino

Det är idag väldigt enkelt att konsumera information och sidoaktiviteter i samband med innebandy-VM. Det finns gott om podcasts som pratar om matcherna och innebandy i allmänhet, någonting som kan vara ett perfekt sätt att ladda upp. Matcherna är enkla att titta på och det går även att spela på casinon utan svensk licens för att spela casinospel med sporttema eller till och med betta på matcherna om möjligheten erbjuds på sajten.

Nedanför kommer vi att ge dig som läsare en snabb genomgång av hur den kommande VM-turneringen spelas samt gå igenom några saker som kan vara bra att veta inför den kommande innebandyfesten.

Värdnationen

Som tidigare nämnt spelas årets upplaga av VM i Schweiz med två städer som agerar värdar. Både i Zurich och Winterthur kommer det att spelas VM-matcher, men finalen hålls i huvudstaden.

Hur spelas VM?

VM i innebandy spelas alltid mellan 16 olika nationer, där majoriteten av länderna är europeiska. Däremot finns det även lag från lite mer långväga platser med i årets upplaga där Australien, Filippinerna och Singapore har skickat lag till turneringen. De totalt 16 nationerna delas sedan in i fyra grupper med fyra lag i varje grupp. Alla dessa lag möter varandra en gång och innan turneringen går vidare till ett play-off.

Matcherna och poängen

Alla matcher i VM spelas på klassiskt maner i tre perioder på 20 minuter vardera, precis som i SSL. Vid en vinst i en match i gruppspelet får det vinnande laget två poäng i tabellen. Förlust ger noll poäng och vid oavgjort resultat får båda lagen en poäng vardera. Matcher i gruppspelet kan sluta oavgjort, medan matcher i slutspelet avgörs med hjälp av förlängning och straffar.

Vägen till play-off

Till slutspelet, eller play-off som det också kallas under turneringen, tar sig åtta lag vidare som sedan möts i kvartsfinaler, semifinaler och en sedan också en slutgiltig final. Från Grupp A och Grupp B tar sig de två bästa lagen direkt till en kvartsfinal. De två lag som kommit trea och fyra i grupp A och B samt ettan och tvåan från Grupp C och D möts sedan i ett play-off för att avgöra vilka som tar sig till det faktiska slutspelet. Detta play-off är på en match och vinnaren av varje match går sedan direkt in i en kvartsfinal mot någon av laget som kvalificerade sig direkt från grupp A och B.

Sveriges grupp

Sverige är som vanligt storfavoriter inför turneringen. Men detta betyder dock inte att allt är avgjort på förhand, och det är en lång väg att vandra innan det svenska landslaget kan lyfta bucklan över sina huvuden. I den svenska gruppen för innebandy VM hittar vi Lettland, Tjeckien och Tyskland vilket alla är starka lag på papperet.

Sverige spelar i Grupp B vilket innebär att Sverige inte behöver möta huvudkonkurrenterna Finland förrän i ett eventuellt play-off. Sverige kommer alltså att spela minst tre matcher, men med största sannolikhet kommer laget inte att ha några större svårigheter att ta sig ut från gruppen och sedan in i ett slutspel.

Förutom Sveriges grupp, finns det också tre andra där alla ska möta varandra. Gruppspelet spelas över fem dagar vilket innebär att det kommer finnas en hel del internationell innebandy i toppklass att njuta av. Grupperna ser ut som följer:

Grupp A: Finland, Schweiz, Norge och Slovakien

Grupp B: Sverige, Tjeckien, Lettland och Tyskland

Grupp C: Estland, Kanada, Thailand och Singapore

Grupp D: Danmark, Polen, Australien och Filippinerna

Slutspel

I slutspelet är det vinna eller försvinna som gäller för samtliga lag. Att bara ta sig till kvartsfinal för ett land som Australien eller Danmark måste ses som en riktigt bra insats, medan storlag som Finland och Sverige kommer att få stor kritik om ett slutspel missas. Samtidigt är det relativt enkelt för duktiga lag att ta sig till semifinal eftersom de får möta något av lagen från grupp C och D i en kvartsfinal.

Svensk Innebandy lanserar nytt koncept för ökad rörelseglädje

När pandemin slog rot i vårt samhälle var det mångas liv som förändrades. Bland dessa var det många barn som slutade på sina fritidsaktiviteter, däribland innebandy. Träningar och tävlingar som ställdes in, och tränare som lämnade föreningar som gick ekonomiskt på knäna fick barn och unga att sluta idrotta. Nu vill man ändra den riktningen och få fler barn att börja spela innebandy igen – och tycka det är kul samtidigt.

Populariteten ökar hos spelbolag utan licens

Trots siffror som menar att färre unga spelar innebandy är sporten är fortfarande populär. Den är bland annat Sveriges största inomhussport och sporter som innebandy hos spelbolag utan licens ökar i popularitet. Dock har idrottsvärlden högre mål än så, nämligen att göra innebandyn till en folksport, alltså en sport som tilltalar och är öppen för alla, som är enkel och rolig att utövas av alla.

Åtgärder för att nå nationella mål

För att nå innebandyns vision att göra sporten till en folksport i Sverige vill man att fler unga ska börja spela innebandy och därmed röra på sig mer. Att utföra någon fysisk aktivitet som ung har positiva följder i ett senare vuxenliv, både fysiskt och psykiskt. Det minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar samt psykisk ohälsa i vuxen ålder. Att ägna sig åt en lagsport ökar även känslan av tillhörighet och gemenskap vilket gör att unga socialiserar sig och får vänner enklare.

Även Riksidrottsförbundet har presenterat nya riktlinjer för att nå målet att Sverige ska vara bäst på idrott i världen. Med dessa riktlinjer ska verksamheter och föreningar bedrivas på barn och ungas villkor. Riktlinjerna syftar till att beskriva barns rättigheter i idrotten vilka är: trygghet, delaktighet, glädje, allsidighet och hälsa.

Lanserar nytt koncept

För att främja Svensk Innebandys mål och samhällets gemensamma mål efter pandemin att förbättra folkhälsan lanserar nu OBOS tillsammans med Svenska Innebandyförbundet projektet ”Framtidens Innebandy”. Tanken med projektet är att det ska få fler barn i rörelse genom att koppla samman skolor och förenkla vägen till en idrottsförening.

Skolor och fritidsgårdar erbjuds gratis prova-på-dagar till sina elever, tillsammans med olika föreningar i hela landet. De lokala föreningarna kommer gå ut till skolorna och anordna roliga innebandyaktiviteter för att öka ungas intresse för att idrotta tillsammans och öka rörelseglädjen. Att idrotta i samband med annat skolarbete förbättrar även barns kognitiva förmågor som exempelvis problemlösningsförmåga och koncentrationsförmåga.

Responsen från barnen som varit delaktiga i aktiviteterna och projektet har än så länge varit övervägande positiva. ”Det har varit jättekul och man får lära sig nya saker. Innebandy är kul för man får träffa många nya vänner och samlas runt en rolig sport, det är också mycket action och fart” säger Nike som var med på en prova-på-dag i Knivsta tidigare i år.

Testats förut utan framgång

År 2020 gjorde Innebandyförbundet en liknande satsning när man ville öka inkluderingen och antalet spelande ungdomar. Man såg att andelen utövare bland unga var betydligt lägre i så kallade utanförskapsområden än i andra områden, och man ville få fler barn till låginkomsttagare att börja spela sporten. Man översatte information som sedan annonserades, dock utan framgång. Att denna gång koppla samman skolor och föreningar kan förhoppningsvis innebära ett framgångsrecept för ”Framtidens Innebandy”.

Tjäna pengar enkelt till innebandycupen

Sommaren börjar lida mot sitt slut, vilket i sin tur innebär att innebandysäsongen närmar sig med stormsteg. Nu kan ni tjäna enkla pengar till ert lag, så att ni kan ta er iväg till höstens och vinterns innebandycuper och läger.

I Sverige finns över 100.000 registrerade innebandyspelare och det svenska innebandylandslaget är med sina nio VM-guld på herrsidan, och tio VM-guld på damsidan världens genom tiderna mest framgångsrika innebandylandslag. Intresset för innebandy har dessutom ökat under pandemin, med fler spelare på både junior- och seniorsidan.

Innebandysäsongen har faktiskt redan smugit igång, men under september tar det fart på allvar med bland annat Hagundacupen i Uppsala, Göransson Cup i Sandviken
och Umeå Floorball Festival för att nämna några. Att delta i cuper och läger är emellertid förenat med en hel del kostnader; förutom att det kostar pengar att registrera sig för själva cupen får man även räkna med att en hel del pengar går till resor, mat och logi. Barn och ungdomar som är intresserade av att få ihop pengar till föreningen för att kunna delta på cuper och läger kan prova på att starta en försäljning hos DelikatessKungen. Att sälja genom DelikatessKungen innebär samtidigt att de får en kul och värdefull erfarenhet.

DelikatessKungen har i över trettio års tid hjälpt idrottslag, skolklasser och föreningar att tjäna pengar för att få råd med cupresor, träningsläger och skolresor. DelikatessKungens långa erfarenhet av försäljning innebär att ni som lag får all värdefull hjälp ni kan tänkas behöva för att tjäna pengar till ert lag. Hos DelikatessKungen kan ni få både tips och tricks om hur ni ökar er försäljning, de är också behjälpliga både innan, under och efter försäljningen.

Att sälja med DelikatessKungen har faktiskt aldrig varit enklare. Med hjälp av deras app kan ni som lag eller förening nu sälja deras delikatesser till släkt, vänner, grannar och företag. DelikatessKungens utvalda delikatesser är omtyckta kvalitetsprodukter som handgjorda chokladpraliner från Belgien, lagrad cheddarost från England och ekologisk jungfruolivolja pressad ur sicilianska oliver. Dessutom är nu en nygammal favorit tillbaka; nämligen deras läckra vitlökssalami. Försäljningen är provisionsbaserad vilket innebär att man inte binder upp sig att sälja ett visst antal produkter. Det väljer man helt själv, och ju fler varor som säljs, desto mer pengar kan ni tjäna till cupen eller lägret.

En snabb genomgång av den Svenska Superligan (SSL)

Sverige är, tillsammans med Finland, ett av världens bästa land när det kommer till innebandy. Den Svenska Superligan (SSL) anser sig själv att vara världens bästa liga och det är svårt att hitta argument emot det påståendet. SSL är många nivåer över andra ligor som går att hitta runt om i världen och här spelar de bästa av de bästa.

Stort intresse för sporten, både bland streamingtjänster och onlinecasinos

Även om intresset för innebandy aldrig har varit lika stort som intresset som finns för exempelvis hockey eller fotboll finns det goda möjligheter att konsumera sporten på en lång rad olika sätt. Att streama matcherna är enkelt och det går också att lyssna på olika podcasts och liknande som diskuterar det senaste som har hänt inom SSL. Numera finns det också en lång rad privatdrivna onlinecasinon, som exempelvis de listade hos Onlinecasinos, vilket gjort det möjligt att satsa pengar på matcherna eller spela på casinospel med innebandy och sporttema.

Föreningen och lagen

Föreningen SSL, som äger Svenska Superligan AB, består idag av de klubbar som spelar i själva ligan, och är den intresseorganisation företräder dem i dialoger med sponsorer och Svenska Innebandyförbundet. Därtill är deras målsättning att även driva större intäkter till medlemsklubbarna och över lag öka intresset för sporten i landet.

Sedan början av oktober har föreningen valt ny styrelse och även en ny ordförande – Carl Wåreus. Tillsammans siktar de på att framöver kunna öka intäkterna ytterligare genom sina sponsoravtal, samt hitta nya digitala lösningar och öka det befintliga intresset för sporten. Wåreus nämner i en artikel, publicerad på föreningens officiella hemsida, att arbetet kommer ske tillsammans med klubbarna, samt lägga stort fokus på, och utveckla, det goda samarbete som idag finns mellan föreningen och Svenska Innebandyförbundet.

Utöver Wåreus som ny ordförande i föreningen ingår även fyra ledamöter i styrelsen:

 • Anders Murman – 2023/2024
 • Alexander Wallsten – 2023/2024
 • Håkan Bulin – 2023/2024
 • Thomas Lundberg – 2022/2023

Sett till de medverkande klubbarna som ingår i föreningen, finns dessa utspridda över stora delar av landet, men majoriteten hittas främst i södra Sverige. I skrivande stund hittar vi två lag i Umeå vilket också är den staden längst norrut som är representerad inom SSL på herrsidan. På damsidan hittar vi lika många lag som i herrserien, och också här är Umeå den stad som har det nordligast belägna laget.

Hur ligan spelas

Både dam- och herrligan i SSL spelas på samma sätt. Alla lagen möter varandra en gång hemma och en gång borta. När detta sedan har skett så går de åtta bästa lagen till ett slutspel, medan lagen i botten av tabellen flyttas ner till ligan under SSL, med ett kvalspel för de fyra lagen som är direkt ovanför nedflyttningsstrecket. De lagen som sedan medverkar i slutspelen tävlar alltså om att, förutom en pallplats, också titeln som svenska mästare.

Finalerna i SSL

SM-finalerna i innebandy är den viktigaste dagen på den svenska Innebandykalendern. Den spelas traditionsenligt i Avicii Arena (f.d. Globen) i Stockholm och tenderar att vara en riktig folkfest med gott om fans på läktarna och riktigt bra stämning. För de som inte har möjlighet att närvara på plats kommer samtliga matcher i slutspelet att visas på både SVT och SportExpressen Play.

De lag som tar sig hela vägen till finalen tenderar att få med sig en hel del supportrar till huvudstaden för att stödja sitt favoritlag. Om du är intresserad av innebandy och bor i Stockholmsområdet är detta ändå någonting som måste upplevas på plats.

Upptrappningen till finalen kommer ske genom fem kvartsfinaler vardera för serie 1 och 2, samt 3 och 4 och gäller för både dam- och herrlagen. Starten för herrarnas slutspel är inför årets upplaga planerad till den 11 mars 2023, medan den för damerna går av stapeln en vecka senare – 18 mars 2023.

Att gå på innebandy

Att gå och titta på innebandy i SSL är någonting som inte riktigt liknar någon annan sportupplevelse. Oavsett vilken erfarenhet som du själv har med att spela eller titta på sporten är det oerhört underhållande att titta på några av världens bästa spelare göra upp om tre poäng. Spelarna är oerhört skickliga både individuellt och som lag och det kan vara svårt att ta in hur snabbt bollen faktiskt färdas från klubba till klubba.

Stämningen på dessa matcher tenderar att vara mycket god, samtidigt som det inte är särskilt svårt eller dyrt att få tag i biljetter, oavsett vilken match som intresserar dig.

Oxdog 19/20

Nu har det mesta från Oxdog kommit inför säsongen 19/20.

Bland innebandyklubbor fortsätter Oxdog satsa på en av de mest sålda lättviktsklubborna förra säsongen – Ultralight HES. Den klubbmodellen har numera även fått ett mer utvecklat syskon i modellen Hyperlight HES, som är en av de allra lättaste klubborna på marknaden. Ny modell för denna säsong är även den aningen billigare Sense HES. Genomgående för Oxdogs innebandyklubbor denna säsong är att de flesta seniorklubborna har High Energy Shaft, vilket är en sammansättning av extra fin kolfiber som ger mjukare bollkänsla, men även hårdare skott.

I slutet av förra släppte Oxdog sitt senaste blad, som dessutom är det lättaste, OptiLight. Till denna säsong sitter det bladmodellen på flertalet av de nya klubbmodellerna. Vi har tagit in alla modeller av OptiLight som lösblad, för att som vill byta, samt fyllt på lagret för övriga sortimentet av innebandyblad från Oxdog.

Andra nyheter från Oxdog inför denna säsong är att de släppt ett par nya modeller av innebandyglasögon, som passar både junior och senior.

Ha det gott så länge!

Zone 19/20

Nu finns många nyheter från Zone ute i webbutiken.

Den allra största nyheten från till kommande säsong är deras nya modell av innebandyblad – playmakerbladet Maker. Det är en utvecklad, och mer skålad, modell av deras mycket populära Supreme. I övrigt när det gäller innebandyblad från Zone har vi utökat sortimentet med både fler färgar och plastmaterial.

Bland Zones innebandyklubbor återfinns som vanligt deras Air Concept-klubbor, toppklubborna Airlight samt marknadens kanske viktigaste klubbor i Fight Cancer-serien.

Bland målvaktsprodukter har vi fyllt på lagret när det gäller både målvaktskläder och hjälmar, men numera även tagit in Zones armbågsskydd i sortimentet.

Ny serie innebandyväskor från Zone till kommande säsong är deras stilrena Brilliant, som finns i flera olika modeller. Även accessoarer som svettband och vattenflaskor finns nu återigen i lager.

Slutligen har även utbudet av innebandyglasögon från Zone breddats ytterligare. Som vanligt mycket stilrena i moderna färger.

Fler produkter från Zone läggs ut vartefter de kommer in i lager.

Unihoc 19/20

Nu ligger första leveransen från Unihoc uppe i webbutiken. Stor nyhet på innebandyklubbor från Unihoc är den nya Titan-serien. Dessa klubbor er berikade med deras senaste bladmaterial Titan PP. Vi räknar också med att Carbskin-klubborna kommer att bli storsäljare även den kommande säsongen.

På målvaktssidan är Inferno en ny modell på både målvaktströja, byxor och hjälm. Vi har även fyllt på med målvaktshandskar från Unihoc.

Vi har dessutom utökat utbudet av Unihoc innebandyglasögon.

Fler produkter från Unihoc läggs ut så fort de kommit in i lager.

Ha det gott så länge!

Träna upp snabbheten under sommaren

Nu är det inte lång tid kvar tills de första av kommande säsongs produkter börjar trilla in i webbutiken. Vi lägger ut dem så snart de är oss tillhanda.

Fram till dess tänkte vi ge lite tips för hur du som spelare på egen hand kan träna upp snabbheten under sommaren. Då står du väl förberedd när det är dags att kliva in i hallen under sensommaren.

I grund och botten handlar snabbhet på innebandyplanen om acceleration och explosivitet, inte om topphastighet. De allra flesta löpningar är så pass korta att den egentliga maxfarten sällan uppnås på planen.

Snabbhet handlar till viss del om frekvensen. Det vill säga hur många steg du tar på en viss tid. Ett bra hjälpmedel för att träna upp frekvensen, men även balans och koordination, är en så kallad frekvensstege.

Träna upp snabbheten med frekvensstege

Här ser ni några bra klipp med övningar för frekvensstege:

Träna upp explosiviteten och styrkan

För att bli snabbare räcker det inte att få en ökad frekvens. Du måste bli mer explosiv och få ut så mycket kraft som möjligt vid varje steg. Det får du genom att träna upp styrkan.

Nedan hittar du några klipp som visar bra övningar får att träna upp just detta:

Träna nu på rejält under sommaren och kan du utföra detta 2-3 gånger i veckan kommer du märka en stor skillnad när du kliver in i hallen i höst.

 

Superpriser på Zone Airlight

Denna helg erbjuder vi superpriser på Zones mest populära klubbserie – Airlight!

Airlightserien är Zones allra lättaste klubbor där alla modeller väger under 200 g (96 cm) och har en fantastisk spelkänsla. Det är heller ingen nackdel att de kromade skaften ger en underbar färgkavalkad.

(Priserna gäller till och med söndag så långt lagret räcker.)

Hyper Airlight 28 White/Pink Chrome

Med flex och färg som gjort denna klubba mycket populär bland dam- och juniorspelare. Med skålade skottbladet Hyper.

Just nu 999 kr (ord. pris 1 349 kr)

Köp här >>

Monstr Airlight 27 White/Violet Chrome

Det violetta skaftet, men den kanske vanligaste flexen, är utrustat med Monstr-bladet, vilket är ett blad väl lämpat för spelfördelaren.

Just nu 1 049 kr (ord. pris 1 399 kr)

Köp här >>

Zuper Airlight 26 White/Blue Chrome

Bladet Zuper är en mix av Supreme och Hyper. Det ger egenskaperna för ett allroundblad – bra för både skott och bollbehandling.

Just nu 1 099 kr (ord. pris 1 449 kr)

Köp här >>

Supreme Airlight 25 White/Silver Chrome

En innebandyklubba för den spelare som gillar ett hårdare skaft. Utrustad med det populära och flacka playmakerbladet Supreme.

Just nu 1 149 kr (ord. pris 1 499 kr)

Köp här >>

Semesterrabatt

Vecka 28 (9-15 juli) har Innebandyarenan semester. För att kompensera de lite längre leveranstider som uppstår på beställningar under den tiden erbjuder vi 25% rabatt på alla produkter, förutom tidigare prissänkta varor.

Beställningar behandlas sedan i tur och ordning och skickas så fort som möjligt.

Ha det gott!