Välja innebandyblad från Fat Pipe – den ultimata guiden

välja innebandyblad från fatpipe

Funderar du på att köpa en ny Fatpipe-klubba och inte riktigt vet vad du ska köpa, eller om du redan spelar med märket och enbart ska köpa nytt blad från Fat Pipe? Här den ultimata guiden med vad du ska tänka på när du ska välja innebandyblad från Fat Pipe.

innebandyblad från fatpipe

Fat Pipes olika typer av innebandyblad

Fat Pipe är ett av de innebandymärken som har flest olika typer av blad i sitt utbud. Varje blad har sedan sina speciella egenskaper som du bör beakta innan du väljer det som passar dig allra bäst.

BONE

Fatpipe Bone är det senaste bladet i Fatpipe-familjen. Dess konstruktion gör att det blir bladet blir vridstyvt hela vägen från bakre delen till främre. Bladet har en ganska svag böj och blir ett av Fatpipes rakaste innebandyblad. Skålningen i bladet är medelstor i bakre delen och blir mindre fram mot spetsen.

Bladets egenskaper gör att det i grunden är ett blad som passar de spelare som kanske prioriterar snabb bollbehandling och passningsspel i första hand. Bladets svaga hook gör att det är enkelt att använda även på backhandsidan. Sedan går Bone givetvis alldeles utmärkt att även skjuta med också.

Fatpipe Bone finns i plasterna PE, PE-h och PP.

Fatpipe Bone

 

Boom

Fatpipe Boom är ett utpräglat skottblad med stor skålning och är dessutom förböjt en del. För att öka på skottegenskaperna har Boom en större spelyta än normalt och konstruktionen i sig gör att det är väldigt vridstyvt, vilket överför mer kraft till bollen. Bladspetsens utformning ger bladet en bredare funktion genom att den förstärker bollbehandlingen.

Fatpipe Boom har utgått från Fatpipes sortiment, men finns fortfarande att köpa ute i butikerna.

Bladet är gjort i plastmaterialet PE-h.

Fatpipe Boom

Hole

Fatpipe Hole är en vidareutveckling av Fatpipes allroundblad Orc. Det som skiljer bladen åt är spetsen, där Hole har en speciell utformning som gör att bladet blir utpräglat zorroblad för de som älskar att trixa lite extra. Utöver det har Hole kvar Orcs allround-egenskaper.

Fatpipe Hole finns i plasten PE.

Fatpipe Hole

Jab

Fatpipe Jab har utvecklats till att bli Fatpipes just nu mest populära blad. Det är i grunden en kombination av Wiz- och Orc-bladen som utvecklats till att få en egen identitet med egna egenskaper. Bladet har en relativt stor skålning som gör det ypperligt att skjuta både handledsskott och dragskott. Jab är dessutom förhookat på ett sätt som underlättar både bollbehandling och passningsspel.

Jab-bladet är Fatpipes lättaste innebandyblad och är ett komplett blad för de spelare som vill ha bra spets i såväl passningar och bollbehandling som snabba skott.

Fatpipe Jab finns i plasterna PE, PE-h och PP.

Fatpipe Jab

Jai-Alai

Fatpipe Jai-Alai är ytterligare ett lätt innebandyblad från Fatpipe. Det har en stor skålning och har konstruerats så det är vridstyvt.Dessa egenskaper gör Jai-Alai till ett typiskt skottblad.

Bladet är mycket populärt bland ungdomsspelare och sitter som förval på många av Fatpipes ungdomsklubbor.

Fatpipe Jai-Alai finns i plasterna PE och PE-h.

Fatpipe Jai-Alai

Orc

Fatpipe Orc är ett allroundblad som lämpar sig bra för de allra flesta spelartyperna. Det tillhör Fatpipes storsäljare och har en medeldjup skålning som löper jämnt utmed hela bladet. Orc är ett lättspelat innebandyblad som kanske har passningsspel och bollbehandling som allra starkaste egenskaper.

Fatpipe Orc finns i plasterna PE, PE-h och PP.

Fatpipe Orc

Rage

Fatpipe Rage är med sin maximala storlek och djupa skålning ett typiskt skottblad och passar därmed bra för de spelare som oftare smäller skott mot mål än behandlar bollen.

Fatpipe Rage finns i plastmaterialet PE-h.

Fatpipe Rage

Raw

Fatpipe Raw är lite mer ovanligt blad från Fatpipe. Det har en jämn skålning över hela bladet och det som sticker ut mest är konstruktionen av toppen längst fram. Ett allroundblad som kan vinklas lite extra i bladspetsen.

Fatpipe Raw finns i PE-plast.

Fatpipe Raw

Spooky

Fatpipe Spooky är egentligen en mindre variant av Jai-Alai. Det har en djup skålning och är förhookat och passar med sin storlek bra för mindre barn.

Fatpipe Spooky finns i plasten PE.

Fatpipe Spooky

Wiz

Fatpipe Wiz är ett av Fatpipes mest sålda blad. Bladet har en medelstor skålning som löper jämnt fram mot spetsen där det blir lite mer fördjupning. Deta ger bättre bollkontroll och Wiz är ett typiskt allroundblad som passar många olika typer av spelare.

 

Fatpipe Wiz finns i plasterna PE och PE-h.

Fatpipe Wiz

Flat

Fatpipe hare n klubbmodell som heter Beat. Dessa klubbor har skaft som är mer rektangulära med rundade hörn, jämfört med de vanliga runda eller ovala skaften. Beat-klubborna har då en annan infästning mot bladet i och med detta och blad anpassade för dessa klubbor finns i följande modeller:

  • Bone
  • Jab
  • Jai-Alai
  • Orc

Fatpipe flat for Beat

Fatpipe olika plaster

PE

PE är det mest normala bladmaterialet och sitter på de allra flesta klubbor som original. Det är medelhårt, har en del friktion mot golvet och är enkelt att behandla bollen med.

PE-h

PE-h är lite hårdare än PE. När det sedan gäller friktion och bolltouch har bladen ganska lika egenskaper.

PP

PP är den hårdaste plasten i Fatpipes blad och ger mindre friktion mot golvet jämfört med övriga material. Trots hårdheten ger det en överlägsen bollkontroll och spelkänsla.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.