Fat Pipe Raw Concept 29 PE Bone

Fat Pipe Raw Concept 29 PE Bone

Klubbserien Raw Concept från Fatpipe är en av världens allra lättaste innebandyklubbor. Fat Pipe Raw Concept 29 PE Bone för säsongen 17/18 är inte något undantag gällande detta. Det är en klubba som känns fjäderlätt och ger en underbar spelkänsla som passar bra för finliraren.

Med en flex på 29 mm kanske den inte ska användas av de allra största och starkaste spelarna, eller av de spelare som prioriterar ett stenhårt slagskott. Den passar däremot bra för de spelare som vill ha snabb teknik och precist passningsspel. Klubban passar även ypperligt för de som har behov av snabba dragskott.

Att Fatpipe lyckats med att få till en så lätt innebandyklubba, utan att dra ner på hållbarheten, hänger på den mycket fina kolfiber som används i skaftet. Kolfibern är ungefär dubbelt så tunn jämfört med kolfibern i de flesta andra klubbor och kan därför placeras i fler lager. Det håller vikten nere, men ger skaftet en bra spänst och höga spelegenskaper.

Som innebandyblad på Fat Pipe Raw Concept 29 PE Bone denna säsong sitter ett rosa Bone-blad, vilket är deras senaste bladmodell. Materialet i bladet är deras mest vanliga plast, PE, vilket är ett mediumhårt material som egentligen passar för de allra flesta spelartyper och underlag.

Grepplinda på denna modell är vit, som på övriga klubbor inom Raw-serien, men just på denna klubba är den färganpassad genom ett rosa tryck i stället för svart. Grepplinda har för övrigt samma yta och tjocklek som deras populära grepplinda Sticky Grip. Det som skiljer Raw Concept Grip från Sticky Grip är att de genom ett luftigare material lyckats få ner vikten med 12%.

Fat Pipe Raw Concept 29 PE Bone är alltså en klubba att rekommendera för de spelare som går på mer känsla och finess än på ren kraft. Detta genom dess lätthet och balans samt lite mjukare flex på skaftet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.