Köpa innebandyklubba från Salming – den ultimata guiden

köpa innebandyklubba från salming - den ultimata guiden

Salming erbjuder ett mycket brett sortiment av innebandyklubbor för alla typer av innebandyspelare – oavsett nivå eller storlek. För att underlätta för den som tänkt köpa innebandyklubba från Salming har vi satt ihop den ultimata guiden som beskriver klubbornas olika komponenter och egenskaper.

Köpa innebandyklubba från Salming – innebandybladet

Salming har valt att börja de flesta av sina klubbnamn med att ange vilket blad som sitter på klubban. Exempel på det är Q5 OvalFusion som visar att bladet Q5 (Quest 5) sitter på den.

Salmings innebandyblad

Salming är en kreativ innebandyleverantör och har tagit fram en stor mängd olika typer av innebandyblad med egenskaper som passar olika typer av innebandyspelare. Inför säsonge 17/18 är det främst Q1, Q2 och Q5 som sitter på klubborna, men vi presenterar en kort beskrivning för hela sortimentet. Dessa är Salmings innebandyblad:

 • Quest – allroundblad som ger bra skott
 • Q1 (Quest 1) – Salmings mest populära blad som är bra för både skott och teknik
 • Q2 (Quest 2) – ett vridstyvt skottblad
 • Q2 Mid (Quest 2 Mid) – ett lite kortare Q2-blad för barn och ungdomar
 • Q3 (Quest 3) – allsidigt blad som passar bra för spelfördelaren
 • Q5 (Quest 5) – ett allroundblad utvecklat för både bra bollbehandling och hårda skott
 • Aero – ett allroundblad med fokus på skott och passningsspel
 • Aero Mid – en kortare Aero-blad för barn och ungdomar
 • Aero Z – ett riktigt Zorro-blad
 • Shooter – precis som namnet avslöjar är detta utvecklat för hårda och precisa skott
 • Xplode – ett vridstyvt skottblad med bra bollkänsla
salming innebandyblad (q1)
Salmings populära Q1-blad.

Material i bladen

Salming erbjuder blad i tre olika sorters plastmaterial. Det allra vanligaste materialet är Endurance (HDPE) och det sitter på de allra flesta Salmingklubbor. Det är ett mediumhårt material och det är enkelt att forma efter eget önskemål samt bra för både bollkänsla och skott. Deras BioPower (PP) är lite hårdare och ger en liten friktion mot golvet, vilket gör det till ett perfekt skottmaterial. Slutligen har de det lite mjukare materialet Touch, vilket består av 50% BioPower, och det ger en mjuk bollkänsla i bollbehandlingen.

Köpa innebandyklubba från Salming – skaftet

Salming har ett mycket brett utbud av olika typer av innebandyklubbor och det kräver ett brett sortiment när det gäller olika typer av skaft. De har raka skaft som är både runda och ovala, men Salming är en kreativ klubbproducent med några olika skaftteknologier.

Salmings skaftteknologier

Salming har ett flertal skaftteknologier som förbättrar främst klubbans skottegenskaper. Klubbans namn vittnar om den är berika med en eller flera specialteknoligier, exempelvis Q1 X-shaft KickZone TipCurve 3°.

TipCurve (TC) innebär en svag böj längst ned på skaftet, strax ovanför bladinfästningen. Det ger bladet en lite annorlunda infallsvinkel mot bollen och mot golvet, vilket gynnar skottet. TipCurve finns i 2, 3 och 5 grader.

KickZone (KZ) är en bågform långt ned på skaftet. Precis som namnet avslöjar ger den en extra kick i skottet för de som gillar att skjuta mycket. En klubba med KickZone kan kräva lite mer fokus vid passningsspel och bollbehandling, för att bollen ska agera på önska sätt.

kickzone
Innebandyklubba med så kallad KickZone (KZ) för bättre skott.

X-Shaft en x-formad infasning i skaftet strax nedanför grepplindan. Den formen förskjuter klubbans flexpunkt för att få större nytta av hävstångseffekten i skottögonblicket.

x-shaft
Del av X-Shaft visad från sidan.

Salmings skaftmaterial

Salming har inte enbart ovanstående teknologier i sina skaft. De har också flertal olika kompositioner av materialet skaften är uppbyggda av.

I grunden har Salming tre olika skaftmaterial: 100% kolfiber, en mix av 60% kolfiber och 40% glasfiber samt en mer ospecificerat kompositblandning.

Kolfiberklubborna är de lättaste klubborna med bäst spelegenskaper, medan de andra materialen är lite slagtåligare och bättre lämpade för barn och nybörjare.

Några av kolfiberskaften består dessutom av ett lite mer exklusivare kolfibermaterial:

 • TourLite – ett lätt kolfibermaterial
 • TourLite Aero – ett ännu lättare kolfibermaterial
 • CarbonX – deras allra lättaste och mest exklusiva kolfiberskaft

Klubbnamnet avslöjar om klubban har något av de exklusivare skaftmaterialen. Exempelvis Q1 CarbonX.

Köpa innebandyklubba från Salming – grepplindan

När det gäller grepplindor använder sig Salming av sina fyra olika modeller på klubborna:

 • Ultimate Grip – en gedigen och slitstark grepplinda med mönstrad yta
 • X3M Pro Grip – en mjuk grepplinda med klibbig yta och som har god absorptionsförmåga
 • TourLite+ Grip – Salmings lättaste grepplinda med klibbig yta
 • Viper Grip – deras senaste grepplinda som innehåller luftbubblor, vilka ger klibbig och svampaktig känsla

Köpa innebandyklubba från Salming – klubbsegment

Salming har klubbor för seniorer, juniorer, barn och även några som ingår i deras volymsegment, vilka är lämpade för exempelvis skolor och fritidsgårdar. Det som generellt kan sägas om Salmings prissättning är att de olika skaftteknologierna såsom KickZone, X-Shaft och TipCurve påverkar priserna på samma sätt som skaftets materialsammansättning.

Salmings seniorklubbor sträcker sig i en skaftlängd på 96 cm, 100 cm och 103 cm. Klubborna ligger inom prisintervaller 600-1500 kr där de billigaste är raka klubbor bestående av en blandning av kolfiber och glasfiber medan de dyraste antingen består av det allra finaste kolfibermaterialet eller har alla av Salmings specialteknologier i skaftet.

När det gäller innebandyklubbor för barn, ungdomar och juniorer finns det klubbor med skaftlängderna 60 cm, 67 cm, 72 cm, 77 cm, 82 cm, 87 cm och 92 cm. De kortaste barnklubborna går att få för 200-300 kr och de dyraste juniorklubborna sträcker sig upp till 1000 kr.

De klubbor som är anpassade till skol- och fritidsvärlden ligger finns i både barn-, junior- och seniorlängder. Det har skaft i kompositmaterial och ligger i prisklassen 400 kr.

Avrundning

Nu har vi gått igenom alla delar som är specifika för just Salmingklubbor. När det sedan gäller mer allmänna klubbegenskaper som flex, längd med mera hänvisar vi till längst ned på vår sida med innebandyklubbor.

Lycka till i ditt köp av Salmingklubba och är du osäker på något ska du inte vara rädd för att kontakta oss på info@innebandyarenan.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.