Innebandybetting på utländska sajter

Innebandy är en fantastisk sport, som spelas av såväl proffs som korplag runt om i Sverige. Räknat till antalet spelare är innebandy Sveriges största sport, eftersom det spelas på otaliga skolgårdar och gymnastiklektioner runt om i landet. Utomlands är intresset inte riktigt lika stort, men det finns ändå utländska bettingsidor som erbjuder betting på innebandy.

Innebandy vs bandy

Innan du börjar betta bör du dock dubbelkolla att det rör sig om just innebandy och inte bandy, eftersom de är två olika sporter. Bandy är mer populärt utomlands än just innebandy, vilket är varför man bör kontrollera att man är inne på rätt sport.

Innebandy spelas främst i Sverige, Finland, Norge, Tjeckien och Schweiz. Bandy däremot är en vintersport som spelas i Sverige, Kanada, England, Ryssland och många fler länder. Även om bandy också är en spännande sport kan det hända att du blir lite snopen om du råkar satsa på en bandymatch istället för innebandy. Det gäller att hålla tungan rätt i mun på bettingsidorna!

Innebandy kallas ofta för “floorball” internationellt, vilket gör det lite lättare att skilja från bandy.

Breda bettingmöjligheter

Många kanske främst förknippar betting med sporter som trav eller boxning, men bettingvärlden är mycket större än så. Tack vare internets intåg i vardagen finns det nu bettingsidor från hela världen där du kan betta på alla möjliga och omöjliga sporter. Utbudet utökas ständigt. Kanske minns du år 2020 när padel plötsligt tycktes ta över hela landet? Givetvis hakade bettingsidor på och erbjöd fler bettingmöjligheter inom padel.

Faktum är att det till och med går att betta på e-sport, schack och en rad andra sporter som kanske inte traditionellt är förknippade med betting. E-sport har blivit mycket stort de senaste åren, och både svenska och utländska bettingsidor erbjuder e-sportbetting. Det är med andra ord intresse och efterfrågan som styr bettingsidornas utbud.

Straight bets inom innebandy

Innebandy, eller floorball, förekommer hos både svenska och utländska bettingsajter och växer allt mer i popularitet. Det är än så länge vanligast med så kallade “straight bets”, vilket innebär att du bettar på vilket lag som vinner och hur många mål som görs i matchen. I nuläget är det inte lika vanligt med de mer precisa betsen, det vill säga att satsa på exempelvis specifika spelares prestation, tid för första målet och så vidare. Det förekommer på vissa sajter, men det är mer sällsynt än den mer rättframma bettingen.

Att tänka på

Om du är sugen på innebandybetting finns det några saker att tänka på. För det första bör du välja en seriös och trovärdig sajt, som erbjuder just innebandybettting. Det säger sig självt. Du bör också hålla isär innebandy och bandy. Titta efter floorball, så löser det sig.

Ofta bygger sportbetting på kunskap och information, mer än tur. Innebandybetting är inget undantag. För att vara framgångsrik inom betting behöver du ha viss kunskap inom sporten och det kan vara klokt att titta på statistik, nyheter och laguppställning.

Du bör förstås inte betta för att vinna. Många bettar endast för att det är roligt och ger matcherna lite extra krydda. Kom även ihåg att aldrig spela för mer än du har råd med, och att se satsade pengar som förluster från början.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.