Träna upp snabbheten under sommaren

träna upp snabbheten

Nu är det inte lång tid kvar tills de första av kommande säsongs produkter börjar trilla in i webbutiken. Vi lägger ut dem så snart de är oss tillhanda.

Fram till dess tänkte vi ge lite tips för hur du som spelare på egen hand kan träna upp snabbheten under sommaren. Då står du väl förberedd när det är dags att kliva in i hallen under sensommaren.

I grund och botten handlar snabbhet på innebandyplanen om acceleration och explosivitet, inte om topphastighet. De allra flesta löpningar är så pass korta att den egentliga maxfarten sällan uppnås på planen.

Snabbhet handlar till viss del om frekvensen. Det vill säga hur många steg du tar på en viss tid. Ett bra hjälpmedel för att träna upp frekvensen, men även balans och koordination, är en så kallad frekvensstege.

Träna upp snabbheten med frekvensstege

Här ser ni några bra klipp med övningar för frekvensstege:

Träna upp explosiviteten och styrkan

För att bli snabbare räcker det inte att få en ökad frekvens. Du måste bli mer explosiv och få ut så mycket kraft som möjligt vid varje steg. Det får du genom att träna upp styrkan.

Nedan hittar du några klipp som visar bra övningar får att träna upp just detta:

Träna nu på rejält under sommaren och kan du utföra detta 2-3 gånger i veckan kommer du märka en stor skillnad när du kliver in i hallen i höst.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.