Vad är X-Shaft, KickZone och TipCurve?

X-Shaft, KickZone och TipCurve

Salming är ett av de allra största varumärkena inom innebandyn. De har ett brett utbud av innebandyprodukter generellt och ett väldigt brett sortiment av innebandyklubbor. Bland innebandyklubborna hittar du skaft som består av olika sammansättningar av kolfiber och även skaft som har olika blandning av kolfiber och glasfiber. Många av skaften är raka och runda, men du hittar även några ovala innebandyklubbor bland Salmings produkter. Utöver detta finns det olika tekniker i skaften som Salming valt att kalla X-Shaft, KickZone och TipCurve. Vi reder ut begreppen och beskriver vad dessa tekniker innebär för klubbskaftet.

X-Shaft

X-Shaft är en x-formad infasning i skaftet placerad precis nedanför grepplindan. X-Saft ger ett lite smalare skaft och utformningen förskjuter flexpunkten i skaftet, vilket ger effekten att skottet blir snärtigare.

salming x-shaft
Salming X-Shaft ger en förskjutning av flexpunkten för ett snärtigare skott.

KickZone

KickZone är en typ av “inbuktning” i skaftet. Den är placerad längre ned på skaftet, jämfört med X-Shaft, och ger en pisksnärtseffekt i skottet. KickZone är perfekt för den spelare som vill prioritera skottet, men får samtidigt räkna med att det krävs en del träning för att få bra precision i snabba och hårda passningar.

salming kickzone
Salming KickZone ger en extra kick i skottet.

TipCurve

TipCurve sitter allra längst ned på skaftet är är en liten, svag böj som pekar i forehand-riktningen. Det gör att bladet träffar bollen med en annan infallsvinkel jämfört med helt raka skaft och ger dessutom extra tryck i skottet.

salming tipcurve
Salming TipCurve ger en lite annorlunda infallsvinkel mellan blad och boll.

Kombinationen av X-Shaft, KickZone och TipCurve

Salmings skaftteknologier X-Shaft, KickZone och TipCurve har alltså störst effekt på först och främst skottet. Du kan hitta dem enskilt på vissa klubbor och i olika kombinationer på andra klubbor. Här gäller det att hitta den variant som passar bäst för varje enskilda spelare.

Vill du veta med om vad du bör tänka på när du ska köpa en innebandyklubba från samling ber vi dig att läsa Köpa innebandyklubba från Salming – Den ultimata guiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.