Innebandyglasögon från Salming – den ultimata guiden

Köpa innebandyglasögon från Salming – den ultimata guiden

För att minska risken för ögonskador införde Svenska Innebandyförbundet för några år sedan regeln om att alla ungdomsspelare måste bära innebandyglasögon vid allt matchspel.

Salming är en av de största innebandyleverantörerna och bland bredden av utrustning återfinns flera olika modeller av skyddsglasögon. Nedan försöker vi ge så mycket information om innebandyglasögon från Salming som möjligt.

Salming V1 Protective Eyewear

Salming V1 Protective Eyewear

Salming V1 Protective Eyewear är en exklusive modell av skyddsglasögon från Salming. De har en rundad design, vilket bra ger bra sikt och passform.  Glasögonens skalmar har dubbelgjutna gummiinlägg, vilket bidrar till bättre komfort och att de skaver mindre. Dessutom har skyddsglasögonen har en ny typ av böjt glas som Salming kallar ”10 base”. Formen på glasen ger bästa möjliga sikt och passform samtidigt som de ger hög säkerhet.

Glasen är dessutom påkostade med en vattenavvisande behandling, repskydd och antireflexbeläggning. De har även ventilationshål för att förebygga att imma, som försämrar sikten, skapas.

Salming V1 Protective Eyewear levereras med ett justerbart nackband och ett exklusivt skyddsfodral i plast. Modellen finns i tre olika storlekar:

  • Kid: bredd 115 mm
  • Junior: bredd 125 mm
  • Senior: bredd 135 mm

Salming Split Vision

Salming Split Vision

Det som är unikt med Salming Split Vision är att glasögonen har transparenta bågar för bästa möjliga sikt. De har en rund design för bra passform och ändarna på skalmarna är berikade med dubbelgjutna gummiinlägg för bättre komfort.

Glaset är producerat av slagtålig polykarbonat och är behandlat med rep- och imskydd.

Salming Split Vision finns i två storlekar:

  • Junior: bredd 125 mm
  • Senior: bredd 135 mm

Salming Protective Eyewear Youth

Salming Protective Eyewear Youth

Salming Protective Eyewear Youth är en modell av innebandyglasögon från Salming som enbart finns i en storlek. Det är producerade för ungdomsspelare och har en bredd på 125 mm. Glaset är rep- och imskyddat och glasögonen levereras med ett exklusivt skyddsfodral i plast och  nackband.

Hitta rätt storlek på innebandyglasögonen

Salming anger sina innebandyglasögons storlek med ett breddmått i millimeter. Ovan har vi angivit storlekarna för de olika modellerna och bilden nedan visar hur storlekarna mäts.

bredd på innebandyglasögon

Har du hittat några glasögon som passar? Kolla vårt utbud av innebandyglasögon från Salming!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.