Oxdog Viper Superlight 27 WT Round MBC

Oxdog Viper Superlight 27 WT Round MBC

Oxdog är ett innebandymärke som har gått egna vägar när det gäller att hitta ny teknik för att utveckla sina olika modeller av innebandyklubbor. Givetvis är det ingen undantag när det gäller Viper Superlight 27 WT Round MBC heller och den har några av Oxdogs egna specialare.

Skaftet på klubban består av fin kolfiber sammansatt på ett sätt som håller vikten nere utan bekostnad på hållbarheten. Kolfiberns karaktär ger dessutom skaftet en ultrasnabb kick i skottet, vilket givetvis resulterar i både snabba och hårda skott.

Under hela grepplindan är skaftet runt och rakt. Strax under där grepplindan slutar får skaftet sedan det Oxdog kallar triadform. Triadformen drar sig åt det triangulära hållet, men har fortfarande rejält rundade kanter. Triadskaftet ska ha bättre hållbarhet än vanliga skaft.

Fortsättningsvis ned mot innebandybladets infästning blir skaftet runt igen. Dock viker det mot forehandsidan i en liten vinkel på 1,5 grader. Den lilla böjen på skaftet kallar Oxdog TipShape och det gör att inebandybladert får en lite annorlunda infallsvinkel mot bollen. Detta resulterar i att ge mera kraft i skottet och även ge ökad touch i bollbehandlingen.

En sak som finns nästan genomgående på Oxdogs innebandyklubbor är deras Stick Balance System. Längst upp på ovansidan av knoppen på skaftet går det att skifta mellan en plastbricka och en metallbricka. Genom att byta mellan dessa ändras klubbans vilt med 20 gram, samtidigt som tyngdpunkten på klubban förskjuts 4,5 cm. Med detta går det alltså att anpassa klubbans egenskaper till det som passar bäst.

Bladet på Viper Superlight 27 WT Round MBC är Oxdogs Avox-blad. Avox är ett vridstyvt blad med stabil häl. Det har en stor skolning på 9,5 mm och det gynnar först och främst dragskottet. Spetsen på bladet är dessutom utformad för att ge bra bollkontroll. Precis framför bladets infästning i skaftet finns en annan specialare som bara Oxdog har på sina blad. Det är en kolfiberförstärkning som ger en ännu bättre vridstyvhet i bladet, och därmed mer kraftöverföring.

Sammanfattningsvis är Viper Superlight 27 WT Round MBC en lätt och välbalanserad innebandyklubba av allra högsta kvalitet. Den har bra egenskaper för den som gillar att behandla boll, men utmärker sig kanske allra mest när det gäller dragskottet. Det är få klubbor som har samma träffbild i krysset som just denna, och dessutom är det lätt att få bra kraft i dem.

Du hittar klubban här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.